دکور انتخابات در بحرین؛ دموکراسی جعلی آل خلیفه

ساخت وبلاگ

تحلیل:
دکور انتخابات در بحرین؛ دموکراسی جعلی آل خلیفه
ایران پرس: در حالی که کمتر از 48 ساعت تا برگزاری انتخابات پارلمانی در بحرین باقی مانده، تأکید بر تحریم انتخابات از سوی رهبران مذهبی و سیاسی این کشور افزایش یافته است.
انتخابات پارلمانی بحرین 12 نوامبر 2022 برگزار می‌شود و گروههای بحرینی از ماه‌ها پیش درصدد تحریم آن برآمده‌‌اند. در یک ماه اخیر فراخوان‌های مردمی و حزبی برای تحریم انتخابات پارلمانی بحرین افزایش داشته و گروه‌های مخالف رژیم آل خلیفه از شیعه گرفته تا سنی و پیروان سایر ادیان و مذاهب و همچنین گروه‌ها و اصناف بر تحریم انتخابات تأکید کردند. 

دلایل اصلی تحریم انتخابات بحرین

تأکید بر تحریم انتخابات علل مختلفی دارد. نخستن دلیل مربوط به هدف آل خلیفه از برگزاری انتخابات پارلمانی است. هدف رژیم آل خلیفه تشکیل پارلمانی با قدرت نظارتی و قانون‌گذاری نیست بلکه هدف از برگزاری انتخابات، اثبات مشروعیت خود است. برای نیل به این هدف، حتی به اتباع خارجی نیز مجوز مشارکت در انتخابات داده شد. در همین راستا، سازمان‌های حقوق بشری اعلام کردند همه طراحی‌های صورت گرفته از جانب آل خلیفه برای این است که به حاکمیت خود، مشروعیت دهند و دعوت از پاپ برای دیدار از این کشور هم با همین هدف انجام شد.

دلیل مهم دیگر این است که اساساً از دید مخالفان آل خلیفه، انتخابات وسیله‌ای و ابزاری برای تقویت دیکتاتوری در بحرین است. در واقع، از دید شیخ عیسی قاسم و بسیاری دیگر از رهبران مذهبی و سیاسی بحرین، انتخابات منجر به بیشتر بسته شدن فضای سیاسی و افزایش خفقان در این کشور می‌شود. شیخ عیسی قاسم در این خصوص عنوان کرد: «انتخابات در بحرین تنها برای استبداد بیشتر است و مردم در این حکومت ابزاری هستند تا حکومت به طور کامل بر آن‌ها مسلط شود.» 

مقالات دیگر: شیشه بری سیار در تهران

 مطیع بودن پارلمان در قبال سیاست‌های پادشاه دلیل تاکید تحریم انتخابات

 

یکی دیگر از دلایل تأکید بر تحریم انتخابات این است که پارلمان در بحرین اساساً مطیع سیاست‌های پادشاه است، هیچ استقلالی ندارد و تنها کارکرد آن تائید سیاست‌های پادشاه این کشور است. بنابراین، از دید گروه‌های سیاسی و بخش بزرگی از جمعیت بحرین، چنین پارلمانی که هر 4 سال با یک انتخابات صوری و غیرآزاد تشکیل می‌شود تنها «دکوری از دموکراسی» در این کشور است و نبودن آن تأثیری بر وضعیت بحرین ندارد.  

دلیل دیگر تأکید گروه‌های بحرینی بر تحریم انتخابات این است که اساساً این انتخابات حتی شرط‌های ابتدایی آزاد بودن را نیز ندارد. یکی از شرط‌های انتخابات آزاد این است که همه مردم حق نامزد شدن و حق رای دادن داشته باشند. این در حالی است که دولت بحرین قانون انزوای سیاسی را به تصویب رساند و بیش از صد هزار شهروند را از نامزد شدن برای انتخابات محروم کرد.

کاستن از تقابل همه جانبه با مخالفان و منتقدان

دلیل مهم دیگر در خصوص تحریم انتخابات پارلمانی بحرین این است که این کشور از سال 2011 تاکنون شاهد تقابل همه جانبه با مخالفان و منتقدان است. انتخابات زمانی معنا پیدا می‌کند که از این وجه تقابلی کاسته شود و راهی برای خروج از بحران یک دهه‌ای باشد، در حالی که انتخابات بحرین چنین شاخصه‌ای ندارد. «سعید الشهابی»، رئیس جنبش آزادگان بحرین در این زمینه گفت انتخابات پارلمانی که قرار است شنبه آینده برگزار شود، راه حلی برای بحران بیش از ده سال کشور نیست و راهی برای خاموش کردن صدای مخالفان هم نخواهد بود.

نویسنده: سيد رضی عمادی

اخبار مربوط به شیشه بری و شیشه سکوریت...
ما را در سایت اخبار مربوط به شیشه بری و شیشه سکوریت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ادمین shishebori بازدید : 89 تاريخ : يکشنبه 22 آبان 1401 ساعت: 14:40